art et théâtre

 

 

Toen Ruben 6 jaar was schitterende hij als goochelaar en spreekstalmeester bij Circus Okido in Rotterdam. Daar kwam Ruben erachter dat hij mensen graag vermaakt.

Op achtjarige leeftijd begon Ruben met zijn eerste acteerlessen bij het Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Daar speelde Ruben in diverse grote en kleine voorstellingen. Na zijn middelbare school ging Ruben studeren aan de Theaterschool in Rotterdam. Hierdoor begon Ruben te werken als acteur, dramadocent en theatermaker.

Ruben is één van de vaste acteurs bij toneelgezelschap Theaterhuis010. Zijn laatste voorstelling bij dit gezelschap was Weile, Mijn Vrouw. Tevens was hij in 2010 te bewonderen in de opera Die Drei Groshen Oper (De Driestuiversopera) van Theater Pierrot, waar hij prachtige aria’s van Bertolt Brecht en Kurt Weil zong.


Ruben heeft vaak geposeerd voor kunst- en reclamefotografie. Zo werkte Ruben samen met bekende fotografen als Peter GreenawayRobin Haas,Krijn van Noordwijk en Erwin Olaf. Op tv was Ruben te zien in commercials van AutoTrackComedy CentralIt’sFilmwereld.netPostbankAchmea, Nuon en Van A naar Beter. Ook zat Ruben in de jury van het Idols-achtige programma Bijna Beroemd

Zijn hoogtepunt was de film Penny’s Shadow waarin Ruben de rol van de komische Klaas speelt. De laatstgenoemde film heeft de titel Gouden Film behaalt en Ruben is door de jeugdige kijkers uitgeroepen tot favoriete mannelijke hoofdrol van de film.


Dankzij deze ervaringen coacht hij nieuw talent ter voorbereiding op hun audities en castings.

Door zijn pre-master Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, is Ruben ook werkzaam als connaisseur. Ruben geeft lezingen over o.a. Culturele Diversiteit, Filosofie, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Spiritualiteit. Over deze en andere onderwerpen heeft hij verschillende publicaties uitgebracht. Regelmatig geeft hij in nationale en internationale monumenten en musea rondleidingen. Zijn rondleiding over de Chinezen, hoeren en matrozen op Katendrecht is zeer geliefd.


Ruben boeken als acteur, dramadocent, auditietrainer of connaisseur (kunstkenner)?

Dat kan!

Stuur een mail naar: contact@rubenarnhem.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s