inspiration

 

Door zijn lerarenopleiding Omgangskunde, opleiding Communicatie en aanvullende opleidingen zoals oplossingsgerichte therapie en hypnotherapie begeleidt Ruben ook kinderen, pubers en volwassenen met psychosociale problemen. Denk aan therapie om te werken aan de sociale vaardigheden. Hij is gespecialiseerd in cliënten met autisme en hoofdbegaafdheid. Als therapeut wordt hij officieel erkend door de Algemene Beroepsvereniging voor‪ Counseling, Belangen Associatie Therapeut en Consument en de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze.

Ruben heeft diverse onderzoeken gedaan autisme en de invloed van het huidige onderwijssysteem. We leven in een tijd waarbij er een afrekencultuur heerst. Met mensen die niet in het ideaalbeeld (intelligent, sterk in zowel alpha- als betavakken, sociaal vaardig en ook nog sportief) passen wordt keihard afgerekend. Daarom is het verstandig om indigokinderen, kristalkinderen, nieuwetijdskinderen en personen met autisme, hoogbegaafdheid deskundig te begeleiden, zodat zij uiteindelijk zichzelf kunnen redden in de maatschappij. Acceptatie en zelfredzaamheid spelen hier in een grote rol.

Speciaal voor ouders en verzorgers organiseert Ruben regelmatig inspiratie-avonden. Op deze avonden zal hij het hebben over opvoedproblemen en opvoedstijlen. Als liefhebber van de Franse opvoedstijl en de filosofieën van Rudolf Steiner en Maria Montessori kan Ruben u helpen in een gezonde band tussen ouder / verzorger en kind.

Therapiesessies worden over het algemeen in Rotterdam gegeven. Therapie elders op locatie kan in overleg.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Stuur dan een mail naar: contact@rubenarnhem.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s